Η παραγωγή της μπίρας είναι μια αρχαία τέχνη η οποία έχει διαφοροποιηθεί ποικιλοτρόπως τα τελευταία χρόνια. Πολλαπλές ποικιλίες πηγάζουν από διαφορετικούς τρόπους ζύμωσης. Παρ’ όλα αυτά τα κύρια συστατικά και οι διαδικασίες που εφαρμόζονται κατά την εμφιάλωσης μπίρας παραμένουν αναλλοίωτα από τα πρώιμα χρόνια παραγωγής της έως σήμερα, ασχέτως γεωγραφικής προέλευσης ή ποικιλίας. Η ζύμωση, η διαύγαση, η σταθεροποίηση και η συσκευασία, κοινές διαδικασίες μεταξύ των παραγωγών απαιτούν προσωποποιημένη προσέγγιση ανάλογα με τα κριτήρια του εκάστοτε εμφιαλωτή. Η εταιρεία μας, εφαρμόζοντας την πολυετή εμπειρία της στον τομέα της εμφιάλωσης, διαθέτει μια ευρεία γκάμα υλικών και εφαρμογών, που συνδυάζουν καινοτόμο τεχνολογία και πιστοποιημένα αποτελέσματα με σκοπό την αύξηση της ποιότητας της παραγωγής και την μείωση των τρεχούμενων εξόδων.

Φίλτρα μπίρας τύπου Cartridges
Η διήθηση μπίρας με χρήση φίλτρων τύπου Cartridges (φύσιγγες) γίνεται ολοένα και πιο αποδεκτή τόσο από τις μικροζυθοποιίες όσο και από τις μεγαλύτερες ζυθοποιίες παγκοσμίως. Ο οίκος Parker domnick hunter προσφέρει φίλτρα cartridges ειδικά κατασκευασμένα για την εμφιάλωση της μπίρας. H διήθηση με φίλτρα cartridges προσφέρει πλήρη έλεγχο και σταθερότητα στην ποιότητα της διαδικασίας, ενώ παράλληλα μειώνονται οι απώλειες του προϊόντος. Ο εξειδικευμένος σχεδιασμός των φίλτρων μπίρας Parker domnick hunter βοηθά στην διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του προϊόντος. Οι αυξημένες δυνατότητες καθαρισμού μέσω αντίστροφης ροής, πλύσης με ζεστό νερό ή με χρήση χημικών επιμηκύνουν τον χρόνο ζωής των φίλτρων μειώνοντας έτσι το κόστος διήθησης.

Trap Filtration:
Αφορά την κατακράτηση σωματιδίων που έχουν διαφύγει από τα αρχικά στάδια της διήθησης μέσω γης διατόμων ή φυγοκέντρησης. Τα φίλτρα PEPLYN TF του οίκου Parker domnick hunter είναι ειδικά κατασκευασμένα για την κατακράτηση σωματιδίων γης διατόμων και την μείωση της μαγιάς, αντιστέκονται στην έμφραξη ακόμα και υπό υψηλό σωματιδιακό φόρτο, ενώ προσφέρουν μεγάλο χρόνο ζωής μέσω συχνών καθαρισμών CIP.

Pre-stabilization:
Πρόκειται για το στάδιο προστασίας των τελικών μικροβιοκρατών φίλτρων αλλά και την προετοιμασία της μπίρας για την μεταφορά στο BBT – Bright Beer Tank. Βοηθούν στην μείωση της θολερότητας του προϊόντος, μειώνουν το μικροβιακό φορτίο και την μαγιά, κατακρατούν τα κολλοειδή, σταθεροποιούν την μπίρα ενώ παράλληλα επιμηκύνουν τον χρόνο ζωής ων τελικών φίλτρων αποστείρωσης. Το προ-φιλτρο PREPOR NG του οίκου Parker domnick hunter είναι μοναδικό πρόφιλτρο πολυπροπυλενίου με πιστοποιητικό κατακράτησης μικροοργανισμών, διαθέτει διαβαθμισμένα στάδια διήθησης για αυξημένες παροχές, ενώ παρουσιάζει αυξημένο χρόνο ζωής μέσω συχνών καθαρισμών και αντίστροφης ροής.
Το φίλτρο μπίρας PREPOR NG προσφέρει πλήρη κατακράτηση των μικρο-οργανισμών:
 • Saccharomyces cerevisiae
 • Brettanomyces bruxellensis
 • Lactobacillus brevis
 • ενώ μειώνει αποδεδειγμένα:
 • Acetobacter oeni
 • Serratia marcescens


 • Cold stabilization:
  Το τελικό στάδιο της διήθησης για την τελική σταθεροποιήση της μπίρας, αφορά την χρήση μικροβιοκρατών φίλτρων, πριν την τελική εμφιάλωση. Το φίλτρο μεμβράνης BEVPOR BR του οίκου Parker domnick hunter, χρησιμοποιείται αποκλειστικά για μπίρα, προσφέρει πιστοποιημένη κατακράτηση μικροοργανισμών, διαθέτει ενσωματωμένο πρόφιλτρο για αυξημένο αντοχή σε έμφραξη, ενώ η μεγάλη επιφάνεια διήθησης και βελτιστοποιημένη κατανομή πόρων αυξάνουν τον χρόνο ζωής του φίλτρου. Το φίλτρο μπίρας BEVPOR BR προσφέρει πλήρη κατακράτηση των:
 • Saccharomyces cerevisiae
 • Brettanomyces bruxellensis
 • Lactobacillus brevis
 • Lactobacillus lindneri
 • Pediococcus damnosus

 • Ακόμη διατίθενται lenticular filters και φιλτρόχαρτα από τους οίκους 3M και Carlson / Filtrox.
  Φίλτρα τύπου Lenticular για την Εμφιάλωση Μπίρας
  Η Πνοή Εργαστηρίου, επίσημος αντιπρόσωπος των οίκων Filtrox και Carlson στην Ελλάδα, μπορεί να σας προμηθεύσει με φιλτρόχαρτα και lenticular filters / φακοειδή φίλτρα για την εμφιάλωση της μπίρας. Η χρήση των φιλτροχαρτων προτιμάται από τις μικρότερες ζυθοποιίες αλλά και από μεγαλύτερους παραγωγούς οι οποίοι βασίζονται στις πιο παραδοσιακές μεθόδους διήθησης μπίρας.
  Τα φίλτρα τύπου lenticular κρίνονται ως ιδανική αντικατάσταση της παλιότερης μεθόδου με φιλτρόχαρτα. κ. Τα lenticular φίλτρα αποτελούνται πρακτικά από φιλτρόχαρτα τα οποία βρίσκονται ενσωματωμένα σε ένα πλαστικό κλωβό, με συγκεκριμένα σημεία εισόδου και εξόδου του υλικού. Τα lenticular φίλτρα τοποθετούνται σε υποδοχείς με αποτέλεσμα να μειώνεται η σπατάλη του υλικού, ενώ η χρήση κλειστού συστήματος με υποδοχέα, καθιστά το σύνολο της διαδικασίας λιγότερο ευάλωτο σε επιμολύνσεις. Τα φιλτρόχαρτα έρχονται σε διάφορες διαστάσεις, ξεκινώντας από κυκλικές διατομές διαμέτρου 6 εκατοστών, έως και 2.425 m x 1.215 m, συμπεριλαμβανομένων όλων των συνηθισμένων ενδιάμεσων διαστάσεων, όπως 40x40, 40x60 και 60x60 εκατοστών. Τα lenticular φίλτρα έρχονται σε διαμέτρους των 12" και 16", και ανάλογα με το μέγεθος της ροής μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλαπλές συστοιχίες. Η συνηθέστερη επιλογή μέσου διήθησης για μπίρα είναι η σειρά AF της Filtrox, η οποία μπορεί να κατακρατεί από 35 έως 8 μm, για coarse filtration, 15 έως 3 μm για clarification, 3 έως 1,5 mμ για fine filtration, και από 1,5 εώς 0,04 μm για αποστείρωση της μπίρας και την αφαίρεση μικροοργανισμών.
  Ακόμη διατίθενται lenticular filters του οίκου 3Μ καθώς και cartridges του οίκου Parker domnick hunter.


  Φακοειδή Φίλτρα / Lenticular Filters για την Εμφιάλωση Μπίρας
  Ο οίκος 3Μ διαθέτει τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου και εμπειρία πολλών ετών στην κατασκευή φακοειδών φίλτρων. Συγκεκριμένα για την διήθηση της μπίρας διαθέτει την ειδικά σχεδιασμένη σειρά lenticular filters 3M™ Zeta Plus™. Ζυθοποιίες από όλο τον κόσμο εμπιστεύονται τα φακοειδή φίλτρα βάθους Zeta Plus™ για τις διαδικασίες διαύγασης της μπίρας (clarification) επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση υπολειμμάτων μαγιάς και βακτηρίων, εξασφαλίζοντας τον παρασκευαστή ένα προϊόν μειωμένου μικροβιακού φόρτου. Οι σειρά Zeta Plus™ αποτελεί την εξέλιξη των φιλτρόχαρτων, έχοντας μεγαλύτερες δυνατότητες μείωσης μικροοργανισμών και μαγιάς, μειώνουν την θολερότητα, ενώ λόγω του ότι εμπερικλείονται σε κλειστό υποδοχέα, εξαλείφουν τις απώλειες μπίρας που υπάρχουν στις συνήθεις διαδικασίες αλλαγής φιλτροχάρτων ενώ παράλληλα μειώνουν τις πιθανότητες οξείδωσης και μόλυνσης από εξωτερικούς παράγοντες. Χαρακτηρίζονται από υψηλή μηχανική αντοχή καθώς επίσης και αντοχή σε επαναλαμβανόμενους κύκλους απολύμανσης με ατμό. Για τις πιο δύσκολες στην διήθηση μπίρες διατίθεται η σειρά Zeta Plus™ Maximizer H Series με ενσωματωμένο πρόφιλτρο για την σταδιακή μείωση του σωματιδιακού φόρτου και επιμολύνσεων. Ακόμη διατίθενται φιλτρόχαρτα από τους οίκους 3M και Carlson / Filtrox.
  Φίλτρα πεπιεσμένου αέρα, για την απομάκρυνση λαδιού, υγρασίας και σωματιδίων.
  Για τη βελτίωση της ποιότητας του πεπιεσμένου αέρα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 8573:2010. Τα φίλτρα λαδιού GL Plus, εκ του οίκου Parker / domnick hunter μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση νερού, σταγονιδίων και αερολυμάτων λαδιού από τον πεπιεσμένο αέρα ώστε να εξασφαλισθεί η ασφαλής λειτουργία των ξηραντών ή άλλου παρόμοιου εξοπλισμού που χρησιμοποιείται. Η ίδια σειρά φίλτρων είναι διαθέσιμη και με ενεργό άνθρακα, για την εξάλειψη των οσμών και απομάκρυνση των σταγονιδίων λαδιού.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φίλτρα πεπιεσμένου αέρα, πατήστε εδώ.

  Αποστειρωτικά φίλτρα αέρα
  Για την αποστείρωση του αέρα διατίθεται οι σειρές HIGH FLOW TETPOR AIR II και HIGH FLOW BIO-X από τον οίκο Parker domnick hunter. Τα αποστειρωτικά φίλτρα αέρα χρησιμοποιούνται ευρέως από τις βιομηχανίες τροφίμων και αναψυκτικών, καθώς αποτελούν το τελικό μέσο διήθησης του αέρα που έρχεται σε επαφή με το προϊόν. Τα αποστειρωτικά φίλτρα αέρα Parker είναι κατάλληλα για την διήθηση του αέρα που χρησιμοποιείται στην παραγωγική διαδικασία (προώθηση προϊόντων, καθαρισμός γραμμής), στη διαμόρφωση και σχηματισμό πλαστικών δοχείον τροφίμων αλλά και ως φίλτρα αναπνοής δεξαμενών.
  Τα κύρια σημεία που χαρακτηρίζουν ένα αποστειρωτικό φίλτρο είναι:
 • Το υλικό κατασκευής
 • Αντοχή σε καθαρισμούς / αποστειρώσεις
 • Αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες
 • Ροή αέρα


 • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποστειρωτικά φίλτρα αέρα του οίκου Parker, πατήστε εδώ.

  Γεννήτριες παραγωγής αερίων
  Γεννήτρια παραγωγής αζώτου NITROSource προηγμένης τεχνολογίας για κορυφαία βιομηχανική απόδοση εκ του οίκου Parker / domnick hunter: πηγή αύξησης παραγωγικότητας, βιωσιμότητας, και κερδοφορίας. Παραγωγή αζώτου κατάλληλο για χρήση σε τρόφιμα και αναψυκτικά, μοναδικού σχεδιασμού υψηλής απόδοσης, με την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και πεπιεσμένου αέρα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Τεχνολογίας PSA με την χρήση Carbon Molecular Sleeve, καθαρότητας από 5% έως 5 ppm, με παροχή από 3.5 m3 έως 155 m3 και 5ετή εγγύηση λειτουργίας. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην σελίδα μας: Γεννήτρια παραγωγής αζώτου

  Ακόμη διατίθενται μεμβράνες για την παραγωγή αζώτου σε τμήματα σωληνώσεων για την ενσωμάτωση τους στο δίκτυο διανομής πεπιεσμένου αέρα, της σειράς HiFluxx και SmartFluxx εκ του οίκου Parker domnick hunter, καθώς και μεμβράνες της σειράς Liqui-Cel του οίκου 3Μ για την πρόσμιξη ή αφαίρεση αερίων από υγρά.
  Για να ενημερωθείτε για τις μεμβράνες παραγωγής αζώτου εκ του οίκου Parker, πατήστε εδώ.

  Επιπλέον, η εταιρεία μας μπορεί να σας προμηθεύσει με γεννήτριες υδρογόνου εκ του οίκου Parker / Balston για άμεση παραγωγή υδρογόνου υψηλής καθαρότητας στις εγκαταστάσεις σας, καθώς επίσης και γεννήτριες παραγωγής zero Air και FID.

  Ξηραντές
  Ξηραντές για τη διατήρηση της ποιότητας του πεπιεσμένου αέρα (σημείο δρόσου) εντός των ορίων της νομοθεσίας ανάλογα με την εγκατάσταση (Φαρμακοβιομηχανία, Τρόφιμα & Ποτά κ.α.). H εταιρεία μας, αντιπρόσωπος του οίκου Parker / domnick hunter, είναι σε θέση να σας προμηθεύσει με ξηραντές προσρόφησης η ψύξης για την μείωση του σημείου δρόσου του πεπιεσμένου αέρα έως και -70 °C, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 8573 σχετικά με την χρήση του πεπιεσμένου αέρα σε εφαρμογές τροφίμων και αναψυκτικών. Πιο συγκεκριμένα διατίθενται οι σειρές: Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ξηραντές προσρόφησης πατήστε εδώ.
  Ξηραντές ψύξης μικρού μεγέθους: Parker Hiross Starlette Plus Refrigeration Dryers
  Ξηραντές ψύξης μεγάλων παροχών: Parker Hiross Polestar Smart Refrigeration Dryers
  Ξηραντές προσρόφησης: Parker Pneudri Desiccant Dryers

  CO2 Polisher
  Η συσκευή PCO2 του οίκου Parker / domnick hunter δρα σαν δικλείδα ασφαλείας για την διασφάλιση της καθαρότητας του παρεχόμενου διοξειδίου του άνθρακα. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας συσκευής έχει κριθεί απαραίτητη από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων και αναψυκτικών παγκοσμίως. Χρησιμεύει στην προστασία του τελικού προϊόντος στην περίπτωση που υπάρχει επιμόλυνση του του διοξειδίου του άνθρακα κατά την διάρκεια μεταφοράς η αποθήκευσης του στις δεξαμενές της γραμμής. Κατάλληλο για παροχές έως 4537 κιλά / ώρα, ποιότητας ISBT κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα.

  Όργανα ελέγχου Πεπιεσμένου Αέρα, CS Instruments
  Για περισσότερα από 15 χρόνια ο εξολοκλήρου γερμανικός οίκος CS Instruments GmbH έχει υπάρξει ένας από τους κορυφαίους τεχνολογικά κατασκευαστές για την μέτρηση της ποιότητας του πεπιεσμένο αέρα και αερίων. Η μακροχρόνια εμπειρία στην παραγωγή, την προμήθεια και την ξήρανση του πεπιεσμένου αέρα συνέβαλαν στην έρευνα και την ανάπτυξη φορητών και σταθερών οργάνων μέτρησης υψηλής ακρίβειας και εξειδίκευσης όπως:
  Μετρητές σημείου δρόσου (dew point sensor),
  Mετρητές σημείου δρόσου υπό πίεση (pressure dew point sensor) (σύμφωνα με το πρότυπο ISO 8573),
  Mετρητές σωματιδίων (particle counter),
  Mετρητές κατανάλωσης (consumption measurement),
  Μετρητές ροής (flow meter),
  Όργανα μέτρησης και ανίχνευσης διαρροών (leakage measuring).

  Σωληνώσεις για πεπιεσμένο αέρα, συστήματα ελέγχου ροής και σύνδεσμοι γρήγορης εισαγωγής – εξαγωγής
  Σωληνώσεις από αλουμίνιο που εγγυώνται εύκολη τοποθέτηση και συναρμολόγηση του δικτύου πεπιεσμένου αέρα ελαχιστοποιώντας τον απαιτούμενο χρόνο συντήρησης. Θερμοκρασίες λειτουργίας από -20C έως +85C, μέγιστη πίεση λειτουργίας 16bar, δυνατότητα υποστήριξης υπο-πίεσης κενού σε ποσοστό 98.7%, ανθεκτικοί σε φωτιά, διάβρωση, επιθετικό περιβάλλον, μηχανικούς κραδασμούς και διακυμάνσεις θερμοκρασίας.

  Υγιεινή και ασφάλεια
  Εξοπλισμός ασφαλείας για κάθε περίσταση. Γυαλιά, προστατευτικά προσώπου, μάσκες σωματιδίων και ατμών, γάντια για εργαστηριακή, βιομηχανική χρήση, γάντια ανθεκτικά σε χημικά, γάντια ανθεκτικά σε κρύο και ζέστη, στολές, κράνη, μπότες και παπούτσια ασφαλείας, απολυμαντικά χεριών και κρέμες, καθαριστικά, κιτ πρώτων βοηθειών, οφθαλμικά διαλύματα, κιτ απορρόφησης για διαρροές επικίνδυνων υλικών.

  Υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα / Τεχνική Υποστήριξη
  Η εταιρεία μας διαθέτει ευρεία γκάμα συμβουλευτικών υπηρεσιών που διατίθενται προς τους πελάτες.Έλεγχος ακεραιότητας (Integrity Test) φίλτρων υγρών και αέρα με τις συνήθεις μεθόδους όπως Forward Flow, Aerosol Test κ.α. Μέτρηση κατανομής σωματιδίων ως ποιοτικό έλεγχο υγρού προϊόντος για επιμολύνσεις και αξιολόγηση αποτελεσματικότητας διαδικασίας φίλτρανσης. Παράλληλες συστοιχίες αξιολόγησης σε πραγματικό χρόνο της γραμμής πεπιεσμένου αέρα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO αλλά και διαρροών του δικτύου με αισθητήρες μέτρησης σημείου δρόσου, σωματιδίων και λαδιού.