Βιομηχανίες Χημικών & Πετροχημικών

Οι βιομηχανίες Χημικών & Πετροχημικών είναι ο κύριος άξονας της βαριάς βιομηχανίας και τροφοδοτούν με πρώτες ύλες ένα πολύ μεγάλο μέρος των βιομηχανιών μεταποίησης και παραγωγής ποικίλων προϊόντων. Είτε πρόκειται για παραγωγή αλουμινίου, διυλιστήρια αργού πετρελαίου ή πλατφόρμες εξόρυξης, το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι απαιτούνται ποικίλα προϊόντα διασφάλισης της ποιότητας των υλικών (είτε πρόκειται για υγρά λίπανσης και ψύξης είτε για αργό πετρέλαιο) μιας και κύριο μέλημα είναι η προστασία των εξαιρετικά ακριβών σε συντήρηση και εγκατάσταση μηχανών και εγκαταστάσεων παραγωγής των τελικών προϊόντων. Με σωστό και ακριβή έλεγχο της ποιότητας του εισερχόμενου προϊόντος μπορούν να εξοικονομηθούν δεκάδες χιλιάδες ευρώ από την ετήσια συντήρηση. Σε τέτοιου τύπου εγκαταστάσεις επίσης εξαιρετικής σημασίας παράμετρος είναι η ασφάλεια του προσωπικού. Η εταιρεία μας διαθέτει πλήρη γκάμα προϊόντων ατομικής προστασίας των εργαζομένων ακόμη και από ακραίες συνθήκες εργασίας.
Φίλτρα υγρών
Οι βιομηχανίες χημικών και πετροχημικών χρησιμοποιούν μια πληθώρα φίλτρων είτε για την διήθηση των παραγόμενων προϊόντων, είτε για την διήθηση νερού ψύξης και λαδιών λίπανσης. Ο οίκος Parker domnick hunter διαθέτει ένα εύρος φίλτρων κατάλληλα για κάθε εφαρμογή διήθησης στις βαριές βιομηχανίες, όπου γίνεται χρήση πετρελαίου, χημικών, φυσικού αερίου και νερού. Ο οίκος Parker Velcon διαθέτει φίλτρα υδατοπαγίδες (coalescers) υψηλής τεχνολογίας κατάλληλα για point-of-use εφαρμογές όπως ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη, καυστήρες.

Φίλτρα πεπιεσμένου αέρα, για την απομάκρυνση λαδιού, υγρασίας και σωματιδίων.
Για τη βελτίωση της ποιότητας του πεπιεσμένου αέρα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 8573:2010. Τα φίλτρα λαδιού GL Plus, εκ του οίκου Parker / domnick hunter μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση νερού, σταγονιδίων και αερολυμάτων λαδιού από τον πεπιεσμένο αέρα ώστε να εξασφαλισθεί η ασφαλής λειτουργία των ξηραντών ή άλλου παρόμοιου εξοπλισμού που χρησιμοποιείται. Η ίδια σειρά φίλτρων είναι διαθέσιμη και με ενεργό άνθρακα, για την εξάλειψη των οσμών και απομάκρυνση των σταγονιδίων λαδιού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φίλτρα πεπιεσμένου αέρα, πατήστε εδώ.

Γεννήτριες παραγωγής αερίων
Γεννήτρια παραγωγής αζώτου NITROSource προηγμένης τεχνολογίας για κορυφαία βιομηχανική απόδοση εκ του οίκου Parker / domnick hunter: πηγή αύξησης παραγωγικότητας, βιωσιμότητας, και κερδοφορίας. Παραγωγή αζώτου κατάλληλο για χρήση σε τρόφιμα και αναψυκτικά, μοναδικού σχεδιασμού υψηλής απόδοσης, με την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και πεπιεσμένου αέρα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Τεχνολογίας PSA με την χρήση Carbon Molecular Sleeve, καθαρότητας από 5% έως 5 ppm, με παροχή από 3.5 m3 έως 155 m3 και 5ετή εγγύηση λειτουργίας. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην σελίδα μας: Γεννήτρια παραγωγής αζώτου

Ακόμη διατίθενται μεμβράνες για την παραγωγή αζώτου σε τμήματα σωληνώσεων για την ενσωμάτωση τους στο δίκτυο διανομής πεπιεσμένου αέρα, της σειράς HiFluxx και SmartFluxx εκ του οίκου Parker domnick hunter, καθώς και μεμβράνες της σειράς Liqui-Cel του οίκου 3Μ για την πρόσμιξη ή αφαίρεση αερίων από υγρά.
Για να ενημερωθείτε για τις μεμβράνες παραγωγής αζώτου εκ του οίκου Parker, πατήστε εδώ.

Επιπλέον, η εταιρεία μας μπορεί να σας προμηθεύσει με γεννήτριες υδρογόνου εκ του οίκου Parker / Balston για άμεση παραγωγή υδρογόνου υψηλής καθαρότητας στις εγκαταστάσεις σας, καθώς επίσης και γεννήτριες παραγωγής zero Air και FID.

Ξηραντές / Dryers
Ξηραντές για τη διατήρηση της ποιότητας του πεπιεσμένου αέρα (σημείο δρόσου) εντός των ορίων της νομοθεσίας ανάλογα με την εγκατάσταση (Φαρμακοβιομηχανία, Τρόφιμα & Ποτά κ.α.). H εταιρεία μας, αντιπρόσωπος του οίκου Parker / domnick hunter, είναι σε θέση να σας προμηθεύσει με ξηραντές προσρόφησης η ψύξης για την μείωση του σημείου δρόσου του πεπιεσμένου αέρα έως και -70 °C, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 8573 σχετικά με την χρήση του πεπιεσμένου αέρα σε εφαρμογές τροφίμων και αναψυκτικών. Πιο συγκεκριμένα διατίθενται οι σειρές:
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ξηραντές προσρόφησης πατήστε εδώ.
Ξηραντές ψύξης μικρού μεγέθους: Parker Hiross Starlette Plus Refrigeration Dryers
Ξηραντές ψύξης μεγάλων παροχών: Parker Hiross Polestar Smart Refrigeration Dryers
Ξηραντές προσρόφησης: Parker Pneudri Desiccant Dryers

CO2 Polisher
Η συσκευή PCO2 του οίκου Parker / domnick hunter δρα σαν δικλείδα ασφαλείας για την διασφάλιση της καθαρότητας του παρεχόμενου διοξειδίου του άνθρακα. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας συσκευής έχει κριθεί απαραίτητη από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων και αναψυκτικών παγκοσμίως. Χρησιμεύει στην προστασία του τελικού προϊόντος στην περίπτωση που υπάρχει επιμόλυνση του του διοξειδίου του άνθρακα κατά την διάρκεια μεταφοράς η αποθήκευσης του στις δεξαμενές της γραμμής. Κατάλληλο για παροχές έως 4537 κιλά / ώρα, ποιότητας ISBT κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα.

Όργανα ελέγχου Πεπιεσμένου Αέρα, CS Instruments
Για περισσότερα από 15 χρόνια ο εξολοκλήρου γερμανικός οίκος CS Instruments GmbH έχει υπάρξει ένας από τους κορυφαίους τεχνολογικά κατασκευαστές για την μέτρηση της ποιότητας του πεπιεσμένο αέρα και αερίων. Η μακροχρόνια εμπειρία στην παραγωγή, την προμήθεια και την ξήρανση του πεπιεσμένου αέρα συνέβαλαν στην έρευνα και την ανάπτυξη φορητών και σταθερών οργάνων μέτρησης υψηλής ακρίβειας και εξειδίκευσης όπως:
Μετρητές σημείου δρόσου (dew point sensor),
Mετρητές σημείου δρόσου υπό πίεση (pressure dew point sensor) (σύμφωνα με το πρότυπο ISO 8573),
Mετρητές σωματιδίων (particle counter),
Mετρητές κατανάλωσης (consumption measurement),
Μετρητές ροής (flow meter),
Όργανα μέτρησης και ανίχνευσης διαρροών (leakage measuring).

Υδραυλικές εφαρμογές
Φίλτρα ελαίου για υδραυλικά συστήματα: Portable Purification System (PVS). Αντικαθιστούν τα ήδη υπάρχοντα φίλτρα που χρήζουν συχνής αλλαγής λόγο της μειωμένης δυνατότητας κατακράτησης σωματιδίων.
ECO SE air cleaner: Φίλτρο ηλεκτροστατικής κατακράτησης σκόνης και βλαβερών σωματιδίων, ιδανικό για χρήση σε πίνακες με ηλεκτρικά κυκλώματα και κλειστά μηχανολογικά συστήματα.
Biogas Filters: Φίλτρα για τον καθαρισμό του καυσίμου πριν την είσοδο αυτού στον θάλαμο καύσης.
SensoControl: Σετ διαγνωστικών εργαλείων για την παρακολούθηση των κυρίων χαρακτηριστικών ροής σε υδραυλικά συστήματα αλλά και σε συστήματα λίπανσης.

Σωληνώσεις για πεπιεσμένο αέρα και σύνδεσμοι γρήγορης εισαγωγής – εξαγωγής
Σωληνώσεις από αλουμίνιο που εγγυώνται εύκολη τοποθέτηση και συναρμολόγηση του δικτύου πεπιεσμένου αέρα ελαχιστοποιώντας τον απαιτούμενο χρόνο συντήρησης. Θερμοκρασίες λειτουργίας από -20C έως +85C, μέγιστη πίεση λειτουργίας 16bar, δυνατότητα υποστήριξης υπο-πίεσης κενού σε ποσοστό 98.7%, ανθεκτικοί σε φωτιά, διάβρωση, επιθετικό περιβάλλον, μηχανικούς κραδασμούς και διακυμάνσεις θερμοκρασίας.

Υγιεινή και ασφάλεια
Εξοπλισμός ασφαλείας για κάθε περίσταση. Γυαλιά, προστατευτικά προσώπου, μάσκες σωματιδίων και ατμών, γάντια για εργαστηριακή, βιομηχανική χρήση, γάντια ανθεκτικά σε χημικά, γάντια ανθεκτικά σε κρύο και ζέστη, στολές, κράνη, μπότες και παπούτσια ασφαλείας, απολυμαντικά χεριών και κρέμες, καθαριστικά, κιτ πρώτων βοηθειών, οφθαλμικά διαλύματα, κιτ απορρόφησης για διαρροές επικύνδυνων υλικών.

Υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα / Τεχνική Υποστήριξη
Η εταιρεία μας διαθέτει ευρεία γκάμα συμβουλευτικών υπηρεσιών που διατίθενται προς τους πελάτες.Έλεγχος ακεραιότητας (Integrity Test) φίλτρων υγρών και αέρα με τις συνήθεις μεθόδους όπως Forward Flow, Aerosol Test κ.α. Μέτρηση κατανομής σωματιδίων ως ποιοτικό έλεγχο υγρού προϊόντος για επιμολύνσεις και αξιολόγηση αποτελεσματικότητας διαδικασίας φίλτρανσης. Παράλληλες συστοιχίες αξιολόγησης σε πραγματικό χρόνο της γραμμής πεπιεσμένου αέρα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO αλλά και διαρροών του δικτύου με αισθητήρες μέτρησης σημείου δρόσου, σωματιδίων και λαδιού.