Παλιοί και νέοι εμφιαλωτές κρασιού μπορούν να επωφεληθούν από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία μας. Στηριζόμενη στην πολυετή εμπειρία στον χώρο της φίλτρανσης και του μικροβιολογικού ελέγχου, η εταιρεία μας είναι σε θέση να εφαρμόσει τις γνώσεις της στον δικό σας χώρο εμφιάλωσης. Μια δοκιμασμένη σειρά προϊόντων από γνώστες στην διαδικασία εμφιάλωσης του κρασιού μας παρέχει τη δυνατότητα να προσφέρουμε λύσεις υψηλής αξίας και εγγυημένης ποιότητας στην εμφιάλωση κρασιού. Η εταιρεία μας στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση της διαδικασίας της εμφιάλωσης κρασιού μέσα από την παροχή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών αυξάνοντας έτσι την ποιότητα του τελικού προϊόντος, διατηρώντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά εκείνα που το καθιστούν μοναδικό. Εκτιμώντας την εκάστοτε γραμμή παραγωγής, στόχος μας είναι η αύξηση της απόδοσης της γραμμής παραγωγής με την ταυτόχρονη μείωση στα έξοδα λειτουργίας(κόστος φίλτρανσης ανά λίτρο) παρουσιάζοντας λύσεις προσωποποιημένες ειδικά στην κάθε περίπτωση.

Για εργαστηριακά είδη που αφορούν τον ποιοτικό έλεγχο του κρασιού, σας προτείνουμε να κατεβάσετε τον οδηγό "All you need for wine" του οίκου VWR.

Ψυχρή Παστερίωση - Αποστείρωση - Φίλτρα Κρασιού
O οίκος Parker | domnick hunter, με γνώμονα την διατήρηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που καθιστά κάθε ποικιλία κρασιού ξεχωριστή, οξύτητα, χρώμα, οσμή και υφή, έχει χωρίσει την διήθηση του κρασιού σε 3 κεντρικά σημεία:
Τελική σταθεροποίηση - Final stabilization: Πρόκειται για το τελικό στάδιο αποστείρωσης του κρασιού, και αφορά την κατακράτηση μικροοργανισμών που μπορεί να προκαλέσουν αλλοιώσεις κατά την διάρκεια αποθήκευσης του τελικού προϊόντος. Αυτοί οι μικροοργανισμοί έχουν την δυνατότητα να μεγαλώνουν σε χαμηλό pH αναερόβιες συνθήκες, όπως για παράδειγμα βακτήρια γαλακτικού οξέως και ζυμομύκητες όπως ο Brettanomyces bruxellensis. Αυτοί οι μικροοργανισμοί μπορεί να αλλοιώσουν την γεύση, και να δημιουργήσουν νεφελώματα στο προϊόν. Για τα λευκά κρασιά συνιστάται η διήθηση σε μέγεθος πόρου 0,45μm ενώ για τα κόκκινα η διήθηση στα 0,65μm. Η αποστείρωση γίνεται μέσω της χρήσης μεμβράνης πολυαιθεροσουλφώνης (PES) η οποία είναι αδρανής και δεν κατακρατά πρωτεΐνες και χρωμάτα του κρασιού.
Για την αποστείρωση του τελικού προϊόντος προτείνεται η ειδικά σχεδιασμένη για το κρασί σειρά φίλτρων Bevpor PW Wine

Αρχική σταθεροποίηση - Pre-stabilization: Το στάδιο αρχικής σταθεροποίησης αποσκοπεί στην μείωση του σωματιδιακού φόρτου του κρασιού για την προστασία των τελικών αποστειρωτικών φίλτρων μεμβράνης. Χρησιμοποιείται για την βελτιστοποίηση της διαύγειας του κρασιού αφαιρώντας υπολείμματα μαγιάς και βακτηρίων που μπορεί να βρεθούν. Έτσι μπορούμε να έχουμε ένα χημικά και μικροβιολογικά σταθερό προϊόν το οποίο μπορεί να αποθηκευτεί και να διαχειριστεί με ασφάλεια.
Για το στάδιο της αρχικής σταθεροποίησης προτείνεται η ειδικά σχεδιασμένη για το κρασί σειρά φίλτρων Prepor NG Wine
Διαύγαση (Clarification): Συχνά αναφέρεται ως Trap Filtration. Συνήθως είναι ένα από τα πρώτα στάδια διήθησης μετά την αρχική διαύγαση. Πολλές φορές παρατηρείται η δημιουργία ιζήματος στο κρασί. Αυτό οφείλεται στην ύπαρξη όξινου τρυγικού καλίου και κρυστάλλων τρυγικού ασβεστίου, η περιεκτικότητα των οποίων αυξάνεται με την αύξηση των αλκοολικών βαθμών κατά την ζύμωση. Παρόλο που οι ουσίες αυτές είναι ακίνδυνες για τον οργανισμό, η ύπαρξη τους έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία νεφελωμάτων, γεγονός που καθιστά το τελικό προϊόν αντιαισθητικό. Ακόμη, η διαύγαση του κρασιού χρησιμοποιείται για την κατακράτηση σωματιδίων που μπορεί να έχουν προέλθει από το αρχικό στάδιο διαύγασης (γη διατόμων).
Για το στάδιο της διαύγασης προτείνεται η εδικά σχεδιασμένη για το κρασί σειρά φίλτρων Peplyn TF Wine
Όλα τα φίλτρα του οίκου Parker | domnick hunter είναι κατάλληλα για καθαρισμό με ατμό ή ζεστό νερό, ενώ είναι συμβατά και με ένα μεγάλο εύρος χημικών. Συνοδεύονται από πιστοποιητικό κατακράτησης βακτηρίων (bacterial challenge) και φέρουν τα αντίστοιχα πιστοποιητικά ISO για την επαφή τους με Τρόφιμα & Ποτά (21CFR Part 177, current EC1935 / 2004 and current USP Plastics Class VI – 121 °C and ISO10993). Η ακεραιότητα τους μπορεί να ελεγχθεί ανά πάσα στιγμή από τα αντίστοιχα τεστ ακεραιότητας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα προϊόντα του οίκου Parker domnick hunter που αφορούν την εμφιάλωση κρασιού, κατεβάστε τον αναλυτικό οδηγό εδώ.

Φιλτρόχαρτα και Lenticular Filters - Filtrox
Η Πνοή Εργαστηρίου, επίσημος αντιπρόσωπος των οίκων Filtrox και Carlson στην Ελλάδα, μπορεί να σας προμηθεύσει με φιλτρόχαρτα και lenticular filters / φακοειδή φίλτρα για την εμφιάλωση του κρασιού.
Τα φιλτρόχαρτα αποτελούν τον πλέον συνηθισμένο τρόπο διήθησης κρασιού. Η χρήση τους προτιμάται από τους μικρότερους εμφιαλωτές κρασιού αλλά και απο μεγάλα οινοποιία τα οποία βασίζονται στις πιο παραδοσιακές μεθόδους διήθησης κρασιού. Η χρήση των φιλτρόχαρτων βοηθά στην διατήρηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του κρασιού, όπως τα μοναδικά αρώματα, υφή και χρώμα της κάθε ποικιλίας.
Τα φίλτρα τύπου lenticular κρίνονται ως ιδανική αντικατάσταση της παλιότερης μεθόδου με φιλτρόχαρτα. κ. Τα lenticular φίλτρα αποτελούνται πρακτικά από φιλτρόχαρτα τα οποία βρίσκονται ενσωματωμένα σε ένα πλαστικό κλωβό, με συγκεκριμένα σημεία εισόδου και εξόδου του υλικού. Τα lenticular φίλτρα τοποθετούνται σε υποδοχείς με αποτέλεσμα να μειώνεται η σπατάλη του υλικού, ενώ η χρήση κλειστού συστήματος με υποδοχέα, καθιστά το σύνολο της διαδικασίας λιγότερο ευάλωτο σε επιμολύνσεις.
Τα φιλτρόχαρτα έρχονται σε διάφορες διαστάσεις, ξεκινώντας από κυκλικές διατομές διαμέτρου 6 εκατοστών, έως και 2.425 m x 1.215 m, συμπεριλαμβανομένων όλων των συνηθισμένων ενδιάμεσων διαστάσεων, όπως 40x40, 40x60 και 60x60 εκατοστών.
Τα lenticular φίλτρα έρχονται σε διαμέτρους των 12" και 16", και ανάλογα με το μέγεθος της ροής μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλαπλές συστοιχίες.
Η συνηθέστερη επιλογή μέσου διήθησης για κρασί είναι η σειρά AF της Filtrox, η οποία μπορεί να κατακρατεί από 35 έως 8 μm, για coarse filtration, 15 έως 3 μm για clarification, 3 έως 1,5 mμ για fine filtration, και από 1,5 εώς 0,04 μm για αποστείρωση του κρασιού και την αφαίρεση μικροοργανισμών.
Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα φιλτρόχαρτα Filtrox, κατεβάστε τον αναλυτικό οδηγό εδώ.

Φακοειδή φίλτρα - Lenticular Filters για Κρασί
Βιομηχανικά φίλτρα για την εμφιάλωση κρασιού του οίκου 3M. Συγκεκριμένα διατίθενται φακοειδή φίλτρα όπως οι σειρές 3M ™ Zeta Plus ™ HT και MHT που αποτελούν την εξέλιξη των παραδοσιακών πρεσών φίλτρου και πλάκας. Περιέχουν παρόμοια υλικά διήθησης με τα παραδοσιακά φιλτρόχαρτα, αλλά με το πλεονέκτημα της ενιαίας κατασκευής του φίλτρου, το οποίο μειώνει σημαντικά το χρόνο της εγκατάστασης και αλλαγής και με το πρόσθετο πλεονέκτημα να χρησιμοποιούνται σε κλειστό δοχείο από ανοξείδωτο περίβλημα. Το κλειστό δοχείο - υποδοχέας επιλύει το πρόβλημα των διαρροών που συχνά συνδέονται με τις παραδοσιακές πρέσες φίλτρου. Η σειρά των φίλτρων Zeta Plus έχει ευρύ φάσμα προϊόντων, αλλά τα προϊόντα του τύπου ΗΤ είναι ειδικά σχεδιασμένα για το φιλτράρισμα του κρασιού και ποτών. Τα 3M™ Zeta Plus™ HT φίλτρα είναι ιδιαίτερα κατάλληλα για το φιλτράρισμα (στάδιο clarification) κρασιού με υψηλή περιεκτικότητα σε ξένες προσμίξεις. Το μέσο φιλτραρίσματος είναι ένα φορτισμένο φίλτρο βάθους με διαβαθμισμένη πυκνότητα η οποία προσφέρει υψηλή μηχανική αντοχή και ευρεία χημική συμβατότητα για τη διαδικασία της αναγέννησης και επιπλέον, μπορεί να αντέξει πολλαπλούς απολύμανσης με άτμιση και με ζεστό νερό.
Τα 3M™ Zeta Plus™ MHT φίλτρα φέρνουν την τελευταία καινοτομία δύο ξεχωριστών σταδίων φιλτραρίσματος να συνδυάζονται σε ένα. Τα 3M ™ Zeta Plus ™ MHT προσφέρουν πραγματική μείωση του κόστους της αρχικής επένδυσης καθώς και μείωση των άμεσων και έμμεσων δαπανών. Σε σύγκριση με την παραδοσιακή τεχνολογία, αυτό σημαίνει μειωμένη απώλεια κρασιού και απαιτείται λιγότερο νερό για την διαδικασία της αναγέννησης.

Φίλτρα πεπιεσμένου αέρα, για την απομάκρυνση λαδιού, υγρασίας και σωματιδίων.
Για τη βελτίωση της ποιότητας του πεπιεσμένου αέρα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 8573:2010. Τα φίλτρα λαδιού GL Plus, εκ του οίκου Parker / domnick hunter μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αφαίρεση νερού, σταγονιδίων και αερολυμάτων λαδιού από τον πεπιεσμένο αέρα ώστε να εξασφαλισθεί η ασφαλής λειτουργία των ξηραντών ή άλλου παρόμοιου εξοπλισμού που χρησιμοποιείται. Η ίδια σειρά φίλτρων είναι διαθέσιμη και με ενεργό άνθρακα, για την εξάλειψη των οσμών και απομάκρυνση των σταγονιδίων λαδιού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φίλτρα πεπιεσμένου αέρα, πατήστε εδώ.

Αποστειρωτικά φίλτρα αέρα
Για την αποστείρωση του αέρα διατίθεται οι σειρές HIGH FLOW TETPOR II και HIGH FLOW BIO-X από τον οίκο Parker domnick hunter. Τα αποστειρωτικά φίλτρα αέρα χρησιμοποιούνται ευρέως από τις βιομηχανίες τροφίμων και αναψυκτικών, καθώς αποτελούν το τελικό μέσο διήθησης του αέρα που έρχεται σε επαφή με το προϊόν. Τα αποστειρωτικά φίλτρα αέρα Parker είναι κατάλληλα για την διήθηση του αέρα που χρησιμοποιείται στην παραγωγική διαδικασία (προώθηση προϊόντων, καθαρισμός γραμμής), στη διαμόρφωση και σχηματισμό πλαστικών δοχείον τροφίμων αλλά και ως φίλτρα αναπνοής δεξαμενών.
Τα κύρια σημεία που χαρακτηρίζουν ένα αποστειρωτικό φίλτρο είναι:
 • Το υλικό κατασκευής
 • Αντοχή σε καθαρισμούς / αποστειρώσεις
 • Αντοχή σε υψηλές θερμοκρασίες
 • Ροή αέρα


 • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποστειρωτικά φίλτρα αέρα του οίκου Parker, πατήστε εδώ.

  Γεννήτριες παραγωγής αζώτου για την εμφιάλωση κρασιού
  Γεννήτρια παραγωγής αζώτου NITROSource προηγμένης τεχνολογίας για κορυφαία βιομηχανική απόδοση εκ του οίκου Parker / domnick hunter: πηγή αύξησης παραγωγικότητας, βιωσιμότητας, και κερδοφορίας. Παραγωγή αζώτου κατάλληλο για χρήση σε τρόφιμα και αναψυκτικά, μοναδικού σχεδιασμού υψηλής απόδοσης, με την μικρότερη κατανάλωση ενέργειας και πεπιεσμένου αέρα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το blanketing στις δεξαμενές κρασιού, στην πλήρωση των φιαλών για την αποφυγή οξείδωσης του τελικού προϊόντος κατά την εμφιάλωση, καθώς και σε διαδικασίες sparging όπου διοχετεύεται άζωτο εντός του προϊόντος κατά την ζύμωση για την απομάκρυνση του οξυγόνου. Βοηθά στην διασφάλιση της ποιότητας και της σταθερότητας του κρασιού, καθώς αποφεύγεται η οξείδωση του προϊόντος. Τεχνολογίας PSA με την χρήση Carbon Molecular Sleeve, καθαρότητας από 5% έως 5 ppm, με παροχή από 3.5 m3 έως 155 m3 και 5ετή εγγύηση λειτουργίας. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην σελίδα μας: Γεννήτρια παραγωγής αζώτου

  PNEUDRI-Maxi-adsorption-dryer-available-from-Domnick-Hunter-164052-l
  Ξηραντές
  Ξηραντές για τη διατήρηση της ποιότητας του πεπιεσμένου αέρα (σημείο δρόσου) εντός των ορίων της νομοθεσίας ανάλογα με την εγκατάσταση (εμφιάλωση κρασιού, αναψυκτικών, επεξεργασία τροφίμων, συσκευασία προϊόντων κ.α.). H εταιρεία μας, αντιπρόσωπος του οίκου Parker / domnick hunter, είναι σε θέση να σας προμηθεύσει με ξηραντές προσρόφησης η ψύξης για την μείωση του σημείου δρόσου του πεπιεσμένου αέρα έως και -70 °C, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO 8573 σχετικά με την χρήση του πεπιεσμένου αέρα σε εφαρμογές τροφίμων και αναψυκτικών.
  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους ξηραντές προσρόφησης πατήστε εδώ.
  Ξηραντές ψύξης μικρού μεγέθους: Parker Hiross Starlette Plus Refrigeration Dryers
  Ξηραντές ψύξης μεγάλων παροχών: Parker Hiross Polestar Smart Refrigeration Dryers

  CO2 Polisher
  Η συσκευή PCO2 του οίκου Parker / domnick hunter δρα σαν δικλείδα ασφαλείας για την διασφάλιση της καθαρότητας του παρεχόμενου διοξειδίου του άνθρακα. Η εγκατάσταση μιας τέτοιας συσκευής έχει κριθεί απαραίτητη από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων και αναψυκτικών παγκοσμίως. Χρησιμεύει στην προστασία του τελικού προϊόντος στην περίπτωση που υπάρχει επιμόλυνση του του διοξειδίου του άνθρακα κατά την διάρκεια μεταφοράς η αποθήκευσης του στις δεξαμενές της γραμμής. Κατάλληλο για παροχές έως 4537 κιλά / ώρα, ποιότητας ISBT κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα.

  Όργανα ελέγχου Πεπιεσμένου Αέρα, CS Instruments
  Για περισσότερα από 15 χρόνια ο εξολοκλήρου γερμανικός οίκος CS Instruments GmbH έχει υπάρξει ένας από τους κορυφαίους τεχνολογικά κατασκευαστές για την μέτρηση της ποιότητας του πεπιεσμένο αέρα και αερίων. Η μακροχρόνια εμπειρία στην παραγωγή, την προμήθεια και την ξήρανση του πεπιεσμένου αέρα συνέβαλαν στην έρευνα και την ανάπτυξη φορητών και σταθερών οργάνων μέτρησης υψηλής ακρίβειας και εξειδίκευσης όπως:
  Μετρητές σημείου δρόσου (dew point sensor),
  Mετρητές σημείου δρόσου υπό πίεση (pressure dew point sensor) (σύμφωνα με το πρότυπο ISO 8573),
  Mετρητές σωματιδίων (particle counter),
  Mετρητές κατανάλωσης (consumption measurement),
  Μετρητές ροής (flow meter),
  Όργανα μέτρησης και ανίχνευσης διαρροών (leakage measuring).

  Σωληνώσεις για πεπιεσμένο αέρα και σύνδεσμοι γρήγορης εισαγωγής – εξαγωγής
  Σωληνώσεις από αλουμίνιο που εγγυώνται εύκολη τοποθέτηση και συναρμολόγηση του δικτύου πεπιεσμένου αέρα ελαχιστοποιώντας τον απαιτούμενο χρόνο συντήρησης. Θερμοκρασίες λειτουργίας από -20C έως +85C, μέγιστη πίεση λειτουργίας 16bar, δυνατότητα υποστήριξης υπο-πίεσης κενού σε ποσοστό 98.7%, ανθεκτικοί σε φωτιά, διάβρωση, επιθετικό περιβάλλον, μηχανικούς κραδασμούς και διακυμάνσεις θερμοκρασίας.

  Υγιεινή και ασφάλεια
  Εξοπλισμός ασφαλείας για κάθε περίσταση. Γυαλιά, προστατευτικά προσώπου, μάσκες σωματιδίων και ατμών, γάντια για εργαστηριακή, βιομηχανική χρήση, γάντια ανθεκτικά σε χημικά, γάντια ανθεκτικά σε κρύο και ζέστη, στολές, κράνη, μπότες και παπούτσια ασφαλείας, απολυμαντικά χεριών και κρέμες, καθαριστικά, κιτ πρώτων βοηθειών, οφθαλμικά διαλύματα, κιτ απορρόφησης για διαρροές επικίνδυνων υλικών.

  Υπηρεσίες συμβουλευτικού χαρακτήρα / Τεχνική Υποστήριξη
  Η εταιρεία μας διαθέτει ευρεία γκάμα συμβουλευτικών υπηρεσιών που διατίθενται προς τους πελάτες.Έλεγχος ακεραιότητας (Integrity Test) φίλτρων υγρών και αέρα με τις συνήθεις μεθόδους όπως Forward Flow, Aerosol Test κ.α. Μέτρηση κατανομής σωματιδίων ως ποιοτικό έλεγχο υγρού προϊόντος για επιμολύνσεις και αξιολόγηση αποτελεσματικότητας διαδικασίας φίλτρανσης. Παράλληλες συστοιχίες αξιολόγησης σε πραγματικό χρόνο της γραμμής πεπιεσμένου αέρα σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα ISO αλλά και διαρροών του δικτύου με αισθητήρες μέτρησης σημείου δρόσου, σωματιδίων και λαδιού.