Εξασφάλιση ποιότητας CO2 με το PCO2 του οίκου Parker

Η εξωτερική τροφοδοσία διοξειδίου του άνθρακα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες επιμόλυνσης της παραγωγικής διαδικασίας. Το διοξείδιο του άνθρακα είτε σε μορφή αερίου σε φιάλες, είτε σε μορφή υγρού σε δεξαμενές, είναι άγνωστης προέλευσης, ενώ δεν υπάρχει καμία δικλείδα ασφαλείας ποιότητας κατά την χρήση του. Με γνώμονα τα προβλήματα ποιότητας του διοξειδίου του άνθρακα, ο οίκος  Parker domnick hunter, έχει σχεδιάσει το ολοκληρωμένο σύστημα εξασφάλισης ποιότητας διοξειδίου, PCO2.

Το σύστημα PCO2 είναι κατάλληλο για την επεξεργασία ροών από 181 Kg/h έως και 4354 Kg/h, σε συνθήκες αναφοράς (24 barg). Το διοξείδιο του άνθρακα είναι εντός των προδιαγραφών όπως αυτές ορίζονται στο International Society of Beverage Technologists (ISBT)

Το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας PCO2 πραγματοποιεί πιστοποιημένη χημική προσρόφηση 6 σταδίων και συγκεκριμένα:

  1. Διήθηση 0,01 μm γοα την αφαίρεση μη πτητικών οργανικών υπολειμμάτων (NVOR) σε συγκέντρωσεις < 0,01 ppm
  2. Αφαίρεση ατμών νερού και μερική κατακράτηση υδρονανθράκων
  3. Αφαίρεση αρωματικών υδρογονανθράκων (Benzene, Toluene etc, Acetaldehyde)
  4. Αφαίρεση θειούχων ενώσεων (COS, H2S, DMS)
  5. Διήθηση σωματιδίων 0,01 μm
  6. Αποστείρωση αερίου με φίλτρο μεμβράνης Hi Flow Tetpor II

Χαρακτηριστικά

  • Ολοκληρωμένη τεχνολογία έξι σταδίων
  • Βελτιωμένο μέγιστο 12 μηνών λειτουργικής ζωής
  • Ενσωματωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας
  • Απλή εγκατάσταση και συμπαγές σχέδιο
  • Ανεξάρτητη επαλήθευση υλικών κατασκευής για τη συμμόρφωση με FDA Title 21 CFR
  • Συμμορφώνεται με την παγκόσμια συμμόρφωση και νομοθεσία
  • Απλοποιημένες λειτουργίες συντήρησης

Στην περίπτωση που το διοξείδιο του άνθρακα, είναι προϊόν ζύμωσης, το PCO2 είναι ιδανική λύση για την προστασία από:

Acetaldehyde –  Present in all beers. Typical ‘apple’ off-flavour at high concentrations.
DMS – Desirable characteristic of some pale lager beer styles. Typical ‘corn’ off-flavour in some beers.
Benzene – Carcinogenic compound – Regulatory control not detected at low levels by taste or smell.
Iso-Amyl  – Present in most beers. Typical ‘banana’ off-flavours occur at ppm levels.

Πλεονεκτήματα

  • Εγγυημένη ποιότητα διοξειδίου του άνθρακα. Αποτελεσματικό στην αφαίρεση ρύπων και επιμολύνσεων
  • Χαμηλό κόστος κτήσης & λειτουργίας
  • Προστασία από γνωστές επιμολύνσεις δημιουγούν αλλοιώσεις
  • Εξασφαλίζει την ποιότητα του διοξειδίου του άνθρακα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κλάδου
Parker PCO2 - Εξασφάλιση ποιότητας Διοξειδίου του Άνθρακα