Εργαστηριακά

Εργαστηριακά Είδη

Η πολυετής εμπειρία στον εργαστηριακό χώρο και η αντιπροσώπευση μερικών από τους μεγαλύτερους προμηθευτές παγκοσμίως όπως Thermo Scientific (Nalgene, NUNC, Barnstead), Brand, Binder, Kern, VWR International και Pall Corporation, μας καθιστά ικανούς να ανταπεξέλθουμε σε κάθε σας εργαστηριακή ανάγκη, προσφέροντας εξοπλισμό και αναλώσιμα εργαστηρίου.
Η Πνοή εργαστηρίου έπειτα από μακροχρόνια συνεργασία με εταιρείες στον χώρο της Παραγωγής και Εμπορίας χημικών και πετροχημικών, Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, Εμφιάλωσης νερού, Εργαστηριακών αναλύσεων, Εργαστηρίων βιοτεχνολογικών εφαρμογών, Φαρμακοβιομηχανιών, Εργαστηρίων Γενετικής και Εξωσωματικής γονιμοποίησης όπως επίσης και Τραπεζών Φύλαξης Βλαστοκυττάρων, εγγυάται λύσεις ποιότητας προσαρμοσμένες στις δικές σας μοναδικές ανάγκες.

Εργαστηριακές Συσκευές

Αναλώσιμα Εργαστηρίου

Θρεπτικά Υλικά

Υαλικά και Πλαστικά Εργαστηρίου

Οι οίκοι που αντιπροσωπεύουμε:

H VWR International είναι μια εταιρεία παροχής προϊόντων και υπηρεσιών εργαστηρίων με συνολικό κύκλο πωλήσεων $3,5 δις παγκοσμίως. Αποτελεί βασικό προμηθευτή των κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών και εταιρειών βιοτεχνολογίας καθώς και μεγάλων βιομηχανιών, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και δημοσίων οργανισμών με μια πλήρως εξειδικευμένη γκάμα προϊόντων.
Τα περισσότερα από 60,000 είδη που διακινούνται μέχρι σήμερα από την εταιρεία μας είναι ενδεικτικά της πληρότητας των λύσεων που προσφέρονται, ενώ νέα προϊόντα προστίθενται καθημερινά. Ακόμη, ο οίκος VWR αποτελεί δίκτυο διανομής και για άλλους κορυφαίους οίκους του εξωτερικού.
Ενδεικτικά, αναφέρονται παρακάτω οι κυριότεροι τομείς δραστηριοποίησης της εταιρείας:

R&D - Έλεγχος ποιότητας
Πλήρης κάλυψη των αναγκών ενός τμήματος Research and Development και Quality Control (με είδη όπως χημικά για ανόργανη ανάλυση και οργανική σύνθεση, μικροσκοπίας, μικροβιολογίας, ηλεκτροχημείας, ογκομέτρησης, φυγοκέντρισης, διαχείρισης υγρών, ζύγισης, κλιβάνους επώασης, συσκευές θέρμανσης, ψυγεία - καταψύκτες, φασματοφωτόμτερα, συστήματα παραγωγής υπερκάθαρου νερού)

Παραγωγή
Στις προκλήσεις κάθε βιομηχανίας παραγωγής περιλαμβάνονται εκτός από την παρακολούθηση των εργαστηριακών διεργασιών και των διεργασιών επεξεργασίας πρώτων υλών, η προσωπική ασφάλεια εργαζομένων καθώς και ο ποιοτικός έλεγχος αρχικών και τελικών πρωτογενών προϊόντων. Η VWR αντιμετωπίζει επιτυχώς τις παραπάνω προσκλήσεις παρέχοντας πλήρη υποστήριξη από τον έλεγχο των πρώτων υλών και τη διασφάλιση της υγιεινής.

Τρόφιμα & Ποτά
Είδη δειγματοληψίας (είδη προετοιμασίας δειγμάτων, αυτόκαυστα, Dataloggers, ψυγεία - καταψύκτες, μικροβιολογικός εξοπλισμός)

Χρωματογραφία
Είδη διήθησης για προετοιμασία δειγμάτων, γεννήτριες αερίων

Μικροβιολογία
Θρεπτικά υποστρώματα, λήψη και προετοιμασία δειγμάτων, ταυτοποίηση μικροβίων, θάλαμοι νηματικής ροής

Περιβάλλον
Προσφέρεται μεγάλη ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών για την πλήρη ανάλυση του νερού (επιτόπια ή εργαστηρίου) με ταχείες δοκιμές και μεθόδους σύμφωνες με τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Επιπλέον προσφέρονται εφαρμογές για την διαχείριση λυμάτων, πόσιμου νερού, βιομηχανικών υδάτων, ποταμών, ιχθυοκαλλιεργειών κλπ.
Ο όμιλος Thermofisher παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα σε ποικίλους τομείς. Η ΠΝΟΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ είναι εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της Thermofisher και προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις εξοπλισμού χημείου και τεχνική υποστήριξη για:
 • Συστήματα παραγωγής υπερκάθαρου νερού για εφαρμογές αναλυτικής χημείας και βιολογίας
 • Θερμαινόμενους μαγνητικούς αναδευτήρες Cimarec
 • Πλάκες θέρμανσης Cimarec
 • Κλιβάνους υψηλών θερμοκρασιών (έως 1700C)
 • Δοχεία αποθήκευσης κρυοφιαλιδίων για εφαρμογές βιοτεχνολογίας, εξωσωματικής γονιμοποίησης και μακροχρόνιας διατήρησης δειγμάτων (κρυοσυντήρησης).
  Ακόμη, στον όμιλο Thermofisher ανήκουν οι εταιρείες NUNC και NALGENE.

  Η NUNC δραστηριοποιείται από το 1953 στην κατασκευή αναλώσιμων υλικών υψηλής τεχνολογίας από πλαστικό. Καλύπτει κυρίως ανάγκες πελατών στην βιοτεχνολογία και σε εργαστήρια έρευνας. Βασική της προτεραιότητα είναι η ανάπτυξη νέων προϊόντων και ειδικά επεξεργασμένων επιφανειών που θα βοηθήσουν τους επιστήμονες στη παραγωγή αποτελεσμάτων και εύρεση νέων βιομηχανικών εφαρμογών. Τα IVF προϊόντα της NUNC είναι MEA tested, CE marked και 510 (k) compliant.

  Η NALGENE ανήκει στον όμιλο Thermofisher και δραστηριοποιείται στον εξοπλισμό χημείου με πλαστικά αναλώσιμα όλων των τύπων, Η ΠΝΟΗ εργαστηρίου ως εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος της NALGENE προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στους πελάτες της και άμεση επιστημονική υποστήριξη. Τα περισσότερα από 4700 προϊόντα της NALGENE καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες εξοπλισμού και του πιο απαιτητικού εργαστηρίου. Τα προϊόντα της NALGENE προσφέρονται σε μία ευρεία σειρά μεγεθών και τύπων ενώ χαρακτηρίζονται από υψηλή ανθεκτικότητα και ύψιστη αντοχή (είναι άθραυστα, αντέχουν σε ακραίες θερμοκρασίες, έχουν μεγάλη χημική συμβατότητα).
 • Η PALL σχεδιάζει, παράγει και προμηθεύει συστήματα διήθησης υγρών και αερίων, φίλτρα μεμβράνης και συστήματα διαχωρισμού. Τα φίλτρα της PALL βρίσκουν εφαρμογή σε μια πληθώρα ελέγχων εργαστηριακών διαδικασιών στη φαρμακοβιομηχανία, στη βιομηχανία τροφίμων και ποτών, στη βιομηχανία επεξεργασίας νερού και λυμάτων και στη βιοτεχνολογία γενικότερα. Ενδεικτικά αναφέρονται οι διαδικασίες αναλύσεις νερού και αποβλήτων. Η PALL διαθέτει μια πλήρη γκάμα προϊόντων, με φίλτρα διαφόρων υλικών (π.χ. Nylon, PVDF, Supor, Teflon) για την πλήρη κάλυψη των αναγκών ενός εργαστηρίου. Ορισμένα από τα προϊόντα της PALL αναφέρονται συνοπτικά παρακάτω:
 • Φίλτρα σύριγγος για χρήση σε HPLC, Ιοντική χρωματογραφία IC καθώς και διήθηση δειγμάτων σε φαρμακοβιομηχανία
 • Φίλτρα μεμβράνης για μικροβιολογικές αναλύσεις, διήθηση κινητών φάσεων και γενικότερη διήθηση υγρών και αερίων
 • Συστοιχίες διήθησης, μαγνητικά χωνιά, ανοξείδωτα, αντλίες oil-free
 • Αποστειρωμένα πλαστικά χωνιά μιας χρήσης, με ενσωματωμένη μεμβράνη, για αναλύσεις υδατικών διαλυμάτων σε βιομηχανίες φαρμάκων, εμφιαλωτήρια νερού κλπ
 • Αποστειρωμένα τρυβλία και έτοιμα θρεπτικά υποστρώματα σε αμπούλα για αναλύσεις νερού
 • Συστήματα διαχωρισμού και συμπύκνωσης πρωτεϊνών και DNA
 • Συστήματα εφαπτομενικής διήθησης για συμπύκνωση πολύτιμων συστατικών (ένζυμα, αντισώματα) και διαχείριση βιολογικά επικίνδυνων δειγμάτων
 • Η εταιρεία Tintometer είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της ανάλυσης του νερού και ειδικεύεται στα επιστημονικά και τεχνολογικά προϊόντα που κάνουν την ανάλυση του νερού απλή αλλά κυρίως αξιόπιστη. Για πάνω από 120 χρόνια έχει επικεντρωθεί στην καθαρότητα του νερού και συνεχίζει να θέτει νέα πρότυπα στην αγορά.
  Η επωνυμία Lovibond είναι γνωστή σε περισσότερες από 120 χώρες, για τα καινοτόμα και εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της (έχουν πιστοποιηθεί με το DIN ISO 9001:2008 από το 1997), τα οποία χρησιμοποιούνται σε όλους τους τύπους νερού: πισίνες, πόσιμο νερό, επιφανειακά και υπόγεια ύδατα, μη επεξεργασμένα απόβλητα και λύματα κλπ.
  Η BRAND είναι εταιρεία κατασκευής εργαστηριακού εξοπλισμού. Το εργοστάσιο παραγωγής της BRAND καθώς και το προσωπικό της αποτελεί το θεμέλιο της ποιότητας των προϊόντων και της φιλοσοφίας της, Η χρήση νέων τεχνολογιών στην παραγωγή, ο άριστος σχεδιασμός αλλά και ο αυστηρός έλεγχος του συνόλου των διαδικασιών και η επιλογή βέλτιστων πρώτων υλών, έχουν ως αποτέλεσμα τη διάθεση προϊόντων υψηλών επιδόσεων σε ελκυστική τιμή.

  Όλα τα χρόνια λειτουργίας της η BRAND, παρακολουθώντας τις συνεχώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της επιστημονικής έρευνας και ανάλυσης, δουλεύει για τη βελτιστοποίηση των υπαρχόντων προϊόντων, καθώς και για την παραγωγή νέων τα οποία θα καλύπτουν απόλυτα τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς.

  Με καινοτόμα προϊόντα στους τομείς της διαχείρισης υγρών (Liquid Handling), Life Science, των οργάνων ογκομετρικής μέτρησης (Volumetric Isntruments) και των εργαστηριακών προϊόντων γενικής χρήσης (General Lab Products), η BRAND κατέχει μια εξέχουσα θέση στη παγκόσμια αγορά.

  Ορισμένα από τα προϊόντα της BRAND αναφέρονται συνοπτικά παρακάτω:
 • Διαχείριση Υγρών (Πιπέττες, TIPS)
 • Όργανα Ογκομέτρησης (Ογκομετρικές φιάλες, Ογκομετρικοί κύλινδροι)
 • Εργαστηριακά Προϊόντα Γενικής Χρήσης
 • Η εταιρεία BINDER διαθέτει εργαστηριακούς κλιβάνους οι οποίοι καλύπτουν τις πλέον απαιτητικές ανάγκες. Με παρουσία σε περισσότερες από 120 χώρες, συνεχή έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων και σταθερή ποιότητα, η BINDER αποτελεί την πλέον αξιόπιστη επιλογή στον τομέα των κλιβάνων.
  Οι κλίβανοι BINDER είναι ιδανικοί για εφαρμογές προσομοίωσης θερμοκρασίας και κλιματολογικών συνθηκών και θεωρούνται οι καλύτεροι στον κόσμο. Διαθέτοντας μια ευρεία γκάμα μοντέλων, η BINDER καλύπτει πλήρως τις ανάγκες των σύγχρονων εργαστηρίων.

  Τα προϊόντα της BINDER περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
 • Κλίβανους ξήρανσης
 • Επωαστικούς κλίβανους (ψυχόμενους ή μη) κατάλληλους για τις μικροβιολογικές αναλύσεις
 • Κλίβανους προσομοίωσης κλιματολογικών συνθηκών (υγρασίας, θερμοκρασίας, φωτισμού) για μελέτες σταθερότητας
 • Κλίβανους ανάπτυξης φυτών για εφαργογές που απαιτούν προσομοίωση κύκλων ημέρα-νύχτας
 • Κλίβανους CO2 για κρίσιμες εφαρμογές όπως IVF, ανάπτυξη κυττάρων, βιοτεχνολογία
 • Κλίβανους κενού
 • Τα προϊόντα μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως:

  • Μικροβιολογία Τροφίμων
  • Μικροβιολογία Νερού
  • Περιβαλλοντολογικές Αναλύσεις
  • Φαρμακοβιομηχανία
  • Υγιεινή και Ασφάλεια
  • Στείροι Χώροι
  • Εξωσωματική Γονιμοποίηση
  • Κρυογονική και κυτταροκαλλιέργεια.