Επεξεργασία Ελαιολάδου

Φίλτρα χαρτιού & Πρέσες

Η διήθηση με φιλτρόχαρτα αποτελεί έναν από τους πιο παλαιούς τρόπους διήθησης υγρών.
Τα φιλτρόχαρτα του οίκου Carlson προσφέρουν μεγάλο βάθος διήθησης χάριν στο ειδικά σχεδιασμένο πλέγμα κυτταρίνης. Ο εμποτισμός βοηθημάτων διήθησης (περλίτης, γη διατόμων κ.α.) και η κατάλληλη επεξεργασία των ινών για μέγιστη σταθερότητα έχουν ως αποτέλεσμα ενα υψηλής ποιότητας προϊόν, που μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος διήθησης ανα λίτρο.

Για το ελαιόλαδο συγκεκριμένα, διατίθενται 2 τύπου χαρτιού:
SA-035: Ειδικό βάρος 945-1155 g/m2 και πάχος: 3.55-4.00 mm
SA-050: Ειδικό βάρος: 800-900 g/m2 και πάχος: 2,1-2,3 mm

Στις περιπτώσεις που χρησιμοποιείται φυγόκεντρος, η φιλτρόπρεσα παίζει τον ρόλο του trap filter, με σκοπό την κατακράτηση διαφυγόντων σωματιδίων υψηλής συγκέντρωσης.
Τέλος οι ανοξείδωτες φιλτρόπρεσες του ιταλικού οίκου VLS ενσωματώνουν υάλο παρακολούθησης, βανάκια δειγματοληψίας, μανόμετρο, σύφιξη με έλικα χειρός ή υδραυλικό σύστημα.

Γεννήτριες Αζώτου

Η Parker domnick hunter είναι η πρώτη εταιρεία που μελέτησε, εφάρμοσε και παρήγαγε γεννήτριες αζώτου με την μέθοδο PSA – Pressure Swing Absorption. Μέχρι σήμερα μετρά > 20.000 εγκαταστάσεις γεννητριών αζώτου παγκοσμίως.
Οι γεννήτριες αζώτου Parker NitroSOURCE και NitroSOURCE Compact διαθέτουν ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου και προβολής τιμών.
Το παραγόμενο άζωτο είναι πιστοποιημένα κατάλληλο για τρόφιμα, αφού φέρει πιστοποιητικό Food Grade E941 , από ανεξάρτητο εργαστήριο.
Οι γεννήτριες αζώτου της Parker, χαρακτηρίζονται από μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, χαμηλή πτώση πίεσης, απροβλημάτιστη λειτουργία σε βάθος ετών η οποία ξεπερνά τα 15 έτη.
Τα ολοκληρωμένα συγκροτήματα αζώτου σχεδιάζονται έτσι ώστε το ελαιόλαδο να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα της ατμόσφαιρας, ακόμα και στις περιπτώσεις που μεταφέρεται χύδην ελαιόλαδο σε φορτηγά.

Εύκαμπτοι Σωλήνες GAMBRINUS UPE SM EN 12115

Οι εύκαμπτοι σωλήνες Gambrinus UPE SM είναι σχεδιασμένοι για την διαχείρηση όλων των ποτών όπως γάλα, μεταλλικό νερό, χυμοί φρούτων, κρασί, λικέρ, καθώς και ζωικά ή φυτικά λίπη και έλαια. Ο αδρανής σωλήνας από UHMWPE - Ultra-high-molecular-weight polyethylene, φέρει πιστοποιητικά καταλληλότασ για τρόφιμα & ποτά: EN 12115 - FDA title21 - DM 21/03/73 - DM 220 26/04/93. Η σειρά Gambrinus UPE SM EN 12115 είναι κατάλληλη για μεταφορά υπό πίεση (έως 16 bar) και αναρρόφηση αφού υποστηρίζει έως και 0,8 bar κενού.
Τέλος, λόγω του υγειονομικού τους προφίλ, πλένονται και αποστειρώνονται κατ' επανάλυψη στους 130 C.

Συστήματα Γης Διατόμων

Γη διατόμων: προκειται για ένα φυσικό ορυκτό που σχηματίζεται από ιζήματα απολιθωμένου φυτοπλαγκτόν (άλγης). Στα συστήματα γης διατόμων, το προς διήθηση προϊόν ανακυκλοφορείται μέσω ενός μεταλλικού φίλτρου μικρού πορώδους, πάνω στο οποίο δημιουργείται το στρώμα διήθησης, γνωστό και ως filter cake. Έτσι πραγματοποιείται διήθηση σε βάθος (depth filtration), με αποτέλεσμα την υψηλή κατακράτηση σωματιδίων. Τέλος, η γη διατόμων είναι αρνητικά φορτισμένη, γεγονός που βοηθά στην κατακράτηση των πολύ μικρών σωματιδίων & πρωτεινών. Τα ολοκληρωμένα συστήματα γης διατόμων του οίκου VLS προσφέρουν όλα τα απαραίτητα για την λειτουργία όργανα όπως θάλαμος φίλτρου, δείκτης διαφορικής πίεσης, διακόπτης πίεσης, βαλβίδα μεγάλης διαμμέτρου για την απόρριψη του στρώματος γης διατόμων, ηλεκτρικό δονητή για πιο εύκολη αποκόλληση, βαλβίδες εισόδου-εξόδου, πίνακα ελέγχου, μετρητή ροής, βανάκια δειγματοληψίας και θάλαμο συλλογής χρησιμοποιημένης γης διατόμων.